"Vasarā jākrāj nauda ziemai." Sašutums par atbalsta nepiešķiršanu gāzes balonu apkurei (7)

Laura Ozoliņa
, TVNET Financenet | KLIK Bizness žurnāliste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Pagājušajā nedēļā Saeimā tika atbalstīta virkne pasākumu siltumapgādes un apkures nodrošinājuma izmaksu segšanai mājsaimniecībām. Taču šajos pasākumos nav paredzēts atbalsts mājsaimniecībām, kuras apkurei izmanto sašķidrināto dabas gāzi. Kāpēc tā un ko par to saka iedzīvotāji, kuri izmanto tieši šo resursu savu māju apsildīšanai, skaidro tiešsaistes žurnāls KLIK.

Vasarā nemaksā neko, bet ziemā - "nenormāli"

Artūrs savai mājai ārpus Jelgavas pilsētas šādu apkures sistēmu uzstādījis pirms aptuveni trijiem gadiem. Sākotnēji ir domāts par granulu katla uzstādīšanu, bet pēcāk uzzināts par sašķidrinātās naftas gāzes balonu apkures sistēmām un attiecīgi pēc aprēķinu veikšanas nolemts par labu tādai. Dabasgāzes vada tuvumā īpašumam nav.

Uzstādītā apkures sistēma darbojas tā, ka kopā ir uzstādīti seši baloni - gāze sistēmā ieplūst no četriem baloniem, bet vēl divi atrodas rezervē, lai, pirmajiem četriem iztukšojoties, bet nespējot tos "uz sitiena" nomainīt, sistēma turpinātu darboties.

Artūra gadījumā gāze tiek izmantota mājas apkurei un ūdens sildīšanai. Līdz ar to vasaras mēnešos patēriņš ir tik niecīgs, ka baloni nav jāmaina visu vasaru, bet ziemā tie jāmaina reizi mēnesī vai pusotrā. Viņš gan smejas, ka nav karstuma cienītājs un tāpēc vidēji temperatūra mājā ir ap 19-20 grādiem. Ja tiktu uzturēta augstāka temperatūra, arī baloni tukšotos ātrāk. Jāpiebilst, ka apkurināmā platība ir ap 70m2.

Lielākās bažas šobrīd ir par to, cik lielas būs balonu cenas apkures sezonā.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu