TVNET tiešsaistes portāla "KLIK" rakstu sērijas "Mērām partijas" mērķis ir pētīt un skaidrot, kā 13. Saeimas frakcijas spējušas īstenot to pārstāvēto politisko partiju dotos solījumus priekšvēlēšanu programmā. Tāpat vēlamies pētīt, kas frakcijām nav izdevies un kādi darbi atstāti 14. Saeimas pārziņā. Veidojot rakstu sēriju, ņemam vērā, ka 13. Saeimas ceļš nav bijis rozēm kaisīts. Lielu daļu no solījumiem Saeimas deputātiem neizbēgami nācās pakārtot krīzēm, kuras piemeklēja Latviju. Covid-19, Baltkrievijas izraisītā austrumu robežas krīze un karš Ukrainā - tie visi bijuši nozīmīgi faktori, kas kavējuši politiķus pildīt savus solījumus.

Tāpat kā pagājušajās reizēs, 13. Saeimas vēlēšanās NA piedalījās uz nacionāli konservatīvas platformas. Savā 4000 zīmju programmā partija uzsver, ka tās galvenais mērķis “vienmēr bijis un būs latviska Latvija.” Savukārt “latviešu nācija, valoda un kultūra, tautas varoņu gods un piemiņa, Latvijas neatkarība un izaugsme, labklājība un taisnīgums, ģimene un laulība, cilvēka dzīvība, daba un Dievs” ir ierakstītas “nacionālo” vērtību sarakstā.

Tomēr kas ir rakstīts par NA pārvaldītājām nozarēm, t.i. kultūras un zemkopības? Īsajā programmā par pirmo rakstīts diezgan maz, bet tika minēts, ka partija plāno nostiprināt latviskās kultūras tradīcijas, nodrošinot nemateriālā mantojuma saglabāšanu un Dziesmusvētku 150. gadadienas cieņpilnu sagaidīšanu.

Savukārt garajā programmā, kas šobrīd (raksts tapā 19. augustā — red.) nav pieejama partijas mājaslapā, par to bija rakstīts plašāk un izvērstāk. Starp iecerēm var izcelt:

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X