Sākoties karam Ukrainā eksperti pārsteigti skatījās uz Krievijas Federācijas pielietoto “atvērtas plaukstas” uzbrukuma taktiku bez “saspiestas dūres” uzbrukuma koncentrācijas jeb vienkāršā valodā - vienlaicīgi uzbrūkot daudzos virzienos ar salīdzinoši nelieliem spēkiem. Un ne bez iemesla - plāniem izgāžoties un ciešot milzīgus zaudējumus, Krievijas armijai nācās atkāpties no Ukrainas galvaspilsētas un citām vietām, lai savus spēkus koncentrētu sasniedzamākiem mērķiem, raksta Lietuvas portāla "15min.lt" žurnālists Giedrjus Petkevičs.

Pēdējo mēnešu laikā krieviem ir izdevies pavirzīties uz priekšu, tomēr stratēģiskie mērķi - Doneckas un Luhanskas reģionu ieņemšana - nav sasniegti. Krievijas prezidenta vārdus, ka, patiesību sakot, “mēs Ukrainā pagaidām nopietni neko neesam sākuši”, varam vērtēt kā bravūru vai idiotismu, jo tas ir tikai vēl viens reveranss un cerības došana intelekta netraucētiem vēlētājiem, ka jau drīz “speciālās operācijas mērķi tiks sasniegti”.

Politiķi var runāt, ko vēlas, vēlētāji (ar stiprākiem vārdiem, klasiskā demokrātiskā izpratnē vai Krievijas gadījumā) to pieņemt vai ne, bet jākaro ir kareivjiem. Par to, vai tiešām Krievijas armija vēl nav “nopietni sākusi” un nav atklājusi savu potenciālu, parunāsim, apskatot divus “karalauka dievus”- Krievijas aviācijas un artilērijas spējas - un noslēgsim ar drosmīgu secinājumu, ko apstiprinās vai apgāzīs turpmākie mēneši.

Komentāri (46)CopyLinkedIn Draugiem X