Latvijas junioru hokeja izlase ir paveikusi lielu varoņdarbu, pirmo reizi U-20 izcīnot vietu pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā. 7. vieta pasaulē – tik augstu junioru hokejs nekad vēl nav bijis. Kas svarīgāk par ceturtdaļfinālu un augsto vietu? Izņemot pirmo spēli ar Somiju (1:6), pārējos četros mačos Latvijas puikas godam cīnījās gan ar Kanādu, gan Slovākiju, gan Čehiju un Zviedriju. Cepuri nost puiku priekšā!

Kas ir Latvijas hokeja izejmateriāls, bagātīgi piebarots un izskolots Eiropas un Amerikas klubos. Esmu piemirsis, kurš no treneriem to teicis, varbūt tagadējais galvenais U-20 izlasē Artis Ābols, bet šo laiku juniori esot pavisam atšķirīgi no tiem, kas spēlēja pirms pieciem un desmit gadiem. Ar pašapziņu, ka viņi var, prot un ir spējīgi uzvarēt. Vai tas pielipis Šveices junioru līgā, vairākus gadus esot blakus labākajiem zviedriem, vai uzsūcot kanādiešu un amerikāņu uzvarētāju mentalitāti?

Man ir kāds sens niķis: iztaujājot jaunos spēlētājus un skatoties, kā viņi uzvedas ārpus hokeja laukuma, uzzināt, vai viņi griež ceļu, ja gaitenī pretī nāk kāda jaunā kanādiešu vai amerikāņu superzvaigzne. Gribot būt latviski pieklājīgi, itin bieži paejam malā, kā tādi hokeja Cibiņi. Kā pirms vairākiem gadiem Mariborā, kur slovēņu jaunieši jau gaitenī bija uzvarējuši spēli. Ejot tik bravurīgi, ka mūsējiem jāpiekāpjas maliņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp