Ukrainas karš ieslīdējis jaunā fāzē. Šā iemesla dēļ uzsprāga krievu demagoga meitas automašīna Piemaskavā. Sieviete gāja bojā, lai gan spridzeklis visticamāk bija paredzēts viņas tēvam – krievu ultranacionālistam Aleksandram Duginam. Putina ideologam un Ukrainas okupācijas iedvesmotājam. Bojā gājusī Darja (29 g.v.) nebija populāra vai plaši pazīstama persona Krievijā. Viņas tēvs Rietumeiropas medijos gan tiek dēvēts par „Putina kardinālu“ un iedvesmotāju. Kā persona, kas aktivizējusi Putinu Lielkrievijas idejas īstenošanai. Viņu apbrīno nacionālistu aprindās, taču parastie krievi uz ielas Duginus nepazīst. Vai viņš arī šodien ir tuvu stāvošs Putinam? Iekļaujas viņa iekšējā lokā? Par to ziņu nav. Taču ietekmīgs ideologs viņš ir.

Salīdzinājumā ar Krievijas skaļākajām „kara balsīm“ – t.i., valsts mediju uzņēmuma RT galveno redaktori Margaritu Simonjanu vai rakstnieku Zaharu Priļepinu, Darja Dugina bija pagalam nepazīstama persona. Kā var zināt, ka spridzeklis bija paredzēts viņas tēvam?

Tovakar, 20.augustā, Darja un viņas tēvs piedalījās kultūras festivālā „Tradīcijas“ Zaharovas ciemā pie Maskavas. No pasākuma uz mājām viņiem loģiski bija jāatgriežas savā Toyota Land Cruiser. Taču Dugins atpakaļceļā iesēdās kādā citā automašīnā. Darja brauca ar tēta mašīnu viena. Ap 21.35 viņa iegrieza automašīnu uz Možaiskas šosejas, un pēc brīža braucamais uzsprāga. Sieviete sadega. Nelaime notika daudzu liecinieku acu priekšā.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X