Vienmēr šķiet, ka citur zāle zaļāka un debesis zilākas, kaimiņvalstīs lielākas algas, labāki ceļi un politiķi godīgāki. Tā kā energoresursu krīze skar visu pasauli, ne tikai mūsu mazo Latviju, tiešsaistes žurnāls KLIK pēta, kādi kompensācijas mehānismi saistībā ar energoresursu cenu kāpumu paredzēti iedzīvotājiem mūsu tuvākajās kaimiņvalstīs un vai tie būs ievērojamāki nekā pie mums.

Ne tikai Latvijā, bet arī citur valdībām nereti tiek pārmesta lēna reakcija uz notiekošo, lēmumu pieņemšana ar atpakaļejošu datumu utt. u.t.jpr. Taču energoresursu cenu pieauguma gadījumā izrādās, ka Latvija no kaimiņvalstīm nebūt neatpaliek, bet attiecībā uz noteiktiem lēmumiem pat ir soli priekšā, jo pie mums atbalsta pasākumi mājsaimniecībām visai apkures sezonai jau ir apstiprināti Saeimā. Savukārt kaimiņvalstīs situācijas ir atšķirīgas - kādā ir lēmumi par atbalstu tikai līdz gada beigām, kādā ir kādas vienošanās starp valdību veidojošajām partijām, bet līdz apstiprināšanai ne valdībā, ne parlamentā vēl nav tikts, bet tāpat ir tādi atbalsta pasākumi, par kuriem jau tiek teikts, ka ar to nebūs gana un jāmeklē citi risinājumi.

Igaunija

Igaunijas Ekonomikas un infrastruktūras ministrijā tiešsaistes žurnālam KLIK norādīja, ka valdību veidojošās partijas jeb koalīcija ir vienojusies par elektrības un apkures kompensācijām laikā no šā gada oktobra līdz nākamā gada aprīlim, kas automātiski tiks piemērotas iedzīvotāju rēķinos. Paredzēts, ka iedzīvotāji saņems kompensāciju 50 eiro par megavatstundu (MWh) apmērā, taču par cenu griestiem un patēriņa apjomu vēl nav panākta vienošanās.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X