Pieminekli Pārdaugavā nojauc. Ko par to domā vietējie iedzīvotāji? (54)

Artūrs Bikovs
, TVNET | KLIK žurnālists
CopyLinkedIn Draugiem X
Notiek gatavošanās Uzvaras parkā esošā pieminekļa demontāžai
Notiek gatavošanās Uzvaras parkā esošā pieminekļa demontāžai Foto: Jānis Škapars / TVNET

Šonedēļ sākās tā dēvētā "Uzvaras pieminekļa" demontāža. TVNET tiešsaistes žurnāls KLIK devās uz parku, lai aprunātos ar vietējiem iedzīvotājiem par pašreizējo situāciju.

Siltajā vasaras vakarā Rīgas parki ir ļoti līdzīgi cits citam — jaunie vecāki staigā ar bērnu ratiem, seniori sēž uz soliņiem un apspriež aktualitātes, kamēr citi pēc smagas darba dienas pastaigājas ar suņiem. Tomēr viena vieta Rīgā šobrīd manāmi izceļas. Policijas mašīnas, gari žogi un aizaudzis betona laukums, kurš šķiet kā izrauts no pamestas pilsētas un novietots Eiropas galvaspilsētas centrā.

Uzvaras parks jau sen bijis citāds. Un runa nav par nekoptiem zālājiem vai nekvalitatīvu ietvi – šajā ziņā sūdzību nav. Protams, skatus piesaista piemineklis “Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no vācu fašistiskajiem iebrucējiem”, kura centrā slejas 79 metrus augsts obelisks. Aicinājumi to demontēt izskanējuši jau sen, taču tikai šogad, pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā, tie uzklausīti. Apzinoties, ka esam liecinieki mūsdienu Latvijas vēsturē, iespējams, vispretrunīgākā objekta pēdējām dienām, interesanti, ko par notiekošo domā vietējie.

Vietējie izrādās nerunīgi. Ir maz cilvēku, kas grib apspriest šo jautājumu ar mediju. Kāds steidzas, cits vienkārši nevēlas skart “sarežģīto tēmu”, un dažs vienkārši sakautrējas.

Komentāri (54)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu