Par Latvijas U-20 izlases hokejistu Martinu Laviņu var teikt - ābols no ābeles nav tālu kritis. Viņš iekāpis valstsvienības rekordista pēc spēļu skaita (230) tēva Rodrigo Laviņa kurpēs. Vienīgā atšķirība pozīcijās - Martins ir uzbrucējs, Rodrigo savulaik bija aizsargs. 19 gadus vecais Martins pasaules junioru čempionātā Edmontonā bija līdzautors vēsturiskam U-20 izlases sasniegumam.

Martins Laviņš pasaules čempionātā bija viens no laukumā pamanāmākajiem hokejistiem Latvijas izlasē. Kā atradās uz ledus, tā ar diezgan lielu garantiju kāds no pretiniekiem tika ielīmēts bortā. Spēka spēle un spēka paņēmiens bija arī Rodrigo firmas zīme. Martins piekopj līdzīgu manieri un neļauj sāncenšiem viegli elpot, maksimāli cenšoties apgrūtināt pretiniekam dzīvi laukumā.

Laviņš Edmontonā bija komandas kapteiņa asistents. Ar saviem partneriem galvenā trenera Arta Ābola vadībā viņš un Latvijas valstsvienība pirmo reizi elites līmenī pašmāju hokeja vēsturē sasniedza ceturtdaļfinālu, kurā līdzvērtīgā cīņā ar 1:2 piekāpās allaž šajā vecuma grupā spēcīgajai Zviedrijas izlasei. Latvija aizņēma diskvalificētās Krievijas vietu, nopelnot cieņu un respektu.

Martins ir komunikabls, atvērts, enerģijas pilns un ciešā sakabē ar ģimeni. Sazvanīts Bostonā, kur gatavojas nākamajai sezonai, viņš padalījās savās pārdomās par nule aizvadīto pasaules čempionātu, par gaidāmo pasaules čempionātu gadu mijā, tēva lomu viņa izaugsmē un nedaudz ieskicēja arī savus nākotnes plānus.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp