Turpinoties Krievijas agresijai pret Ukrainu, Eiropas Savienības līderi apspriež potenciālo aizliegumu tūristu vīzu izsniegšanai Krievijas pilsoņiem, pamatojoties uz kolektīvās atbildības principu. Tas izsaucis asu pretreakciju ne vien no Kremļa, bet arī no Krievijas opozīcijas - Vladimira Putina pretiniekiem. Iezīmējam, ko par vīzu aizliegumu domā Krievijas politiskās personības, neatkarīgie žurnālisti un blogeri.

Tūrisma vīzu aizliegums: trīs argumenti

Pašlaik Eiropas Savienībā (ES) aktīvi notiek diskusijas par nepieciešamību aizliegt tūristu jeb īstermiņa vīzas Krievijas Federācijas pilsoņiem - šis jautājums sīkāk tiks apspriests ES valstu ārlietu ministru sanāksmē 31. augustā. Tomēr Eiropas valstu starpā vienprātības pagaidām nav. Kamēr vairākas valstis - tostarp Baltijas valstis, Somija, Čehija, Beļģija un Dānija - jau ir ierobežojušas vai pārtraukušas īstermiņa vīzu izdošanu Krievijas pilsoņiem, citas (Vācija, Grieķija, Kipra u.c.) šo ierosinājumu neatbalsta.

Aizlieguma jēga - sistemātiski turpināt paaugstināt cenu, ko Krievijai nākas maksāt par agresiju Ukrainā.

Aizliegumam par labu tiek nosaukti trīs argumenti. Pirmkārt, Krievijas pilsoņu kolektīvā atbildība par Putina režīma pastrādājām zvērībām Ukrainā. Somijas premjerministre Sanna Marina uzsvērusi, ka "nav pareizi, ka Krievijas pilsoņi var dzīvot normālu dzīvi, ceļot uz Eiropu, būt tūristi, kamēr Krievija īsteno brutālu agresijas karu Eiropā".

Otrkārt,

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X