Sports ir brīnišķīgs cilvēces izgudrojums, kas spēj sniegt visplašāko emociju gammu. Nereti ļoti īsā laikā šīs emocijas var migrēt no zemākā uz augstāko punktu, kā arī pretējā virzienā. Latvijas futbola kluba RFS spēle ceturtdienas vakarā Belfāstā bija izcils piemērs tam, kā gandrīz 120 minūtes nolemtības vienā mirklī var pārvērsties eiforijā.

Turpmākajās rindkopās mēģināšu izstāstīt aculiecinieka vārdiem to, kā RFS klubs aizlidoja uz Belfāstu, pavadīja tur divas dienas un atgriezās Latvijā ar lielāko panākumu pašmāju futbolā pēdējo 13 gadu laikā.

Kapteinis darbu sāk jau lidmašīnā

RFS čārterreiss no Rīgas lidostas skrejceļa pacēlās trešdien pašā dienvidū. Trīs stundas debesīs paskrēja strauji, bet nebija zemē nomests laiks, jo savu darbu jau tad sāka vienības kapteinis Tomāšs Šimkovičs.

Pagājušās sezonas čempionu modeļa kapteinis RFS atgriezās tikai augusta sākumā, iepriekš spēlējot Austrijas trešās līgas vienībā "First Vienna". Sarunā ar TVNET Šimkovičs atzina, ka Rīgas kluba vadības zvans viņam bija ārkārtīgi negaidīts, bet patīkams pārsteigums.

Aptuveni pusotru mēnesi pirms atgriešanās RFS vienībā Šimkovičs viesojās Latvijā, apmeklēdams arī komandas mājas spēli pret "Liepāju", kurā rīdzinieki spēlēja neizšķirti 2:2.

Pēc mača Austrijas pilsonis ar slovāku saknēm jautri čaloja ar bijušajiem komandas biedriem, bet ciemošanās iemesls gan esot bijis pavisam cits. Viņam gluži vienkārši vēl no Rīgas dzīvokļa bija jāpaņem dažas tur palikušās mantas, kā arī jāveic auto pārreģistrēšana.

RFS augusta vidū pēkšņi ģimenes apstākļu dēļ pameta šīs sezonas kapteinis un ģērbtuves mugurkauls Tomislavs Šāričs. Kluba ģenerāldirektors Māris Verpakovskis sarunā Belfāstā sacīja, ka pēc šīm izmaiņām fatāli trūcis līdera ārpus laukuma, tāpēc meklēts pēc Šimkoviča tālruņa numura.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp