Kad sociālajos tīklos pamanīju ierakstu par to, ka Rīgas elektromašīnbūves rūpnīcā tiek dalīta avīze “Strādnieku cīņa”, kurā lepni gozējas vairākas Ļeņina bildes, domāju, ka tas ir joks. Bet nekā – izrādās, ka Latvijā jau divus gadus reģistrēta biedrība “Latvijas Strādnieku fronte” (LSF), kas cīnās par darbaļaužu interesēm, pamatojoties uz marksisma-ļeņinisma teorētiskajiem pamatiem. Visu zemju proletārieši, savienojieties!

Firmas.lv pieejamā informācija liecina, ka biedrības mērķi ir “Filozofisku un vēsturisku zinību izplatīšana; zinātniskā sociālisma izpēte un popularizēšana; arodbiedrību darbības veicināšana; demokrātijas attīstības sekmēšana.”

Biedrības oficiālajā mājas lapā publicētajā LSF programmā gan no demokrātijas nav ne smakas:

“Cilvēce jau ir guvusi unikālu dzīves pieredzi sociāli ekonomiskajā veidojumā, kurā ir iznīcināts privātīpašums un cilvēka ekspluatācija. Tā laika ekonomikas un kultūras sasniegumi vēsturē ir nepārspējami. Diemžēl tika saņemta arī negatīva šīs sistēmas iznīcināšanas pieredze, kas sākās ar tirgus atgriešanos ekonomikā un noveda pie tautu traģēdijām, ražošanas degradācijas un neskaitāmiem pilsoņu kariem. Reālā sociālisma sasniegumu un kļūdu izpratne un izpēte no zinātniskā viedokļa šodien ir vissvarīgākais mūsu laika uzdevums. Zinātniskā sociālisma savienošana ar strādnieku kustību joprojām ir nepieciešams nosacījums pārejai uz jaunām, augstākām sociālajām attiecībām. Šo uzdevumu izvirza Latvijas Strādnieku fronte.

Ražošanas līdzekļu privātīpašuma aizstāšana ar sabiedrisko īpašumu un plānveidīga sabiedriskās ražošanas organizēšana ļaus nodrošināt katra sabiedrības locekļa pilnīgu labklājību un vispusīgu brīvo attīstību, kas ir LSF gala mērķis un programma-maksimums.

Komentāri (41)CopyLinkedIn Draugiem X