“Tagad te runā, ka viens no variantiem, kā taupīt elektrību, būtu likt darbiniekiem strādāt no mājām,” TVNET tiešsaistes žurnālam KLIK raksta satraukta lasītāja Iveta*. Viņa ir ierēdne Valsts ieņēmumu dienestā un stāsta, ka institūcijas iekšienē izskanējušas runas, ka viens no veidiem, kā taupīt energoresursus, varētu būt likt darbiniekiem strādāt no mājām, tādā veidā tērējot savus, nevis iestādes resursus. KLIK sazinājās gan VID, gan citām FM pakļautībā esošajām iestādēm, lai skaidrotu, kādi pasākumi šobrīd tiek plānoti, tostarp vai apsvērts Ivetas stāstītais energotaupības nolūkos.

Iveta raksta, ka Valsts ieņēmumu dienestā, iespējams, tiek apsvērts darbiniekiem likt strādāt no mājām, tādā veidā netiktu tērēti institūcijas resursi. “Bet kas maksās par manu mājās tērēto elektrību? Man jāveic darba pienākumi un pašai par to jāmaksā?” ironiski vaicā Iveta. Finanšu ministrijā (FM) atklāja, ka nav paredzējuši attiecīgajām iestādēm saskaņot plānotos energotaupības pasākumus ar ministriju, līdz ar to tas, kā tiks taupīta elektrība, paliks pašas iestādes pārziņā.

Finanšu ministrijas komunikācijas departamenta direktors Aleksis Jarockis norāda: “Finanšu ministrija tāpat kā citas iestādes strādā pie vairākiem pasākumiem, lai solidāri ar visu sabiedrību nodrošinātu energotaupības pasākumus.” Viņš gan izvairīgi komentē Ivetas aprakstīto situāciju, vien pauž, ka darbs no mājām “nav plānots kā energotaupības pasākums”. Turklāt Jarockis stāsta, ka jautājums par attālināto darbu, ir atkarīgs no katras iestādes spējām šādā veidā funkcionēt, kā arī, protams, ņemot vērā epidemioloģisko situāciju valstī.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X