Latvija ir ar spēcīgām šķēpmešanas tradīcijām. Savulaik teju no visām lielākajām sacensībām pašmāju šķēpmetēji mājās atveduši medaļas. Šīs tradīcijas cenšas turpināt Patriks Gailums, kurš soli pa solim uzlabo savus rezultātus un ir pietuvojies pasaules elitei. 

Nesen viņš atgriezās no Lucernas, kur sacensībās "Spitzen Leichtathletik" meta pāri 83 metriem un tikai par 35 centimetriem atpalika no šogad maijā sasniegtā karjeras rekorda - 83,65 metri. Šveicē izcīnīta otrā vieta un prēmija 800 ASV dolāru. Pie tam sacensību organizatori nosedza ceļa un dzīvošanas izdevumus. Ja būtu uzvarējis, saņemtu dimantu, kas būtu aptuveni 2000 dolāru vērtībā.

Gailums paralēli sportam ir pārdošanas vadītājs uzņēmumā "Kono". Darba devējs ir pretimnākošs, neliekot šķēršļus nodarboties ar šķēpmešanu. Mūsdienu pasaulē viņš savu darbu var veikt arī attālināti.

Sarunā ar TVNET viņš pastāstīja par savu sezonu, cilvēka spēju robežām šķēpmešanā, atcerējās kādu negadījumu, kad šķēps izdūrās cauri kāda skatītāja plecam, kurš tobrīd rokās turēja bērnu, un arī pauda savu viedokli par Latvijas jauno maiņu un vieglatlētikas ceļu pasaules sportā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp