Bērni ir dārgs prieks. Jau tikai gatavojoties to ienākšanai pasaulē, ir jāizdod ievērojamas summas dažādu atribūtu iegādei, bet arī turpmākie tēriņi bērnu labklājības nodrošināšanai pat ikdienā ne vienam vien var sagādāt galvassāpes. It sevišķi šobrīd, kad cenas teju visam aug griezdamies. Taču skolas vecuma bērnu vecākiem ir noteikts periods gadā, kad, gribi negribi, nākas tērēties - gatavojoties 1.septembrim. Portāla TVNET tiešsaistes žurnāls KLIK pēta, cik daudz vecākiem ir izmaksājusi bērnu sagatavošana skolai šogad.

Pēdējā laikā attiecībā uz cenu pārmaiņām teju jebkurā preču grupā var runāt tikai par augšupejošu tendenci. Turklāt ne maza apmēra. Vēl šā gada jūlijā, salīdzinot ar 2021. gada jūliju, vidējais patēriņa cenu līmenis Latvijā palielinājās par 21,5%. Savukārt salīdzinājumā ar 2022. gada jūniju, vidējais patēriņa cenu līmenis palielinājās par 2,2%. Ir grūti atrast preču kategorijas, kur cenas būtu kritušās.

Kancelejas precēs vien ap 50 eiro

Tie, kam nav bijis tas prieks pirkt visu nepieciešamo skolai, varētu būt neizpratnē, cik tad maksā pāris burtnīcas. Taču ar burtnīcām vien stāsts nebeidzas. Jāpērk arī penāļi, pildspalvas, zīmuļi, flomāsteri, krāsas, otas, līmes, dažādu izmēru zīmēšanas papīrs, krāsainais papīrs aplikācijām, dzēšgumijas. Kādam varbūt paveicas un daļa no minētā "inventāra" saglabājusies no iepriekšējā mācību gada, bet kādam viss jāpērk jauns.

Laila tiešsaistes žurnālam KLIK stāsta, ka kancelejas preču iegāde vien katram bērnam šogad izmaksājusi ap 50 eiro. Viņa piebilst, ka nepērk lētākos rakstāmpiederumus, jo svarīgi, lai bērnam būtu ērti rakstīt. "Bet tās ir manas izvēles," viņa uzsver, piebilstot, ka pirkumus nav atlikusi uz pēdējo brīdi, bet nepieciešamais sagādāts visas vasaras laikā, tostarp pasūtot internetā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X