Baltijas vairogs pret Krievijas enerģijas ieroci (17)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/Scanpix, Shutterstock, TVNET kolāža

Krievija, izmantojot energoresursus kā politisku un ekonomisku ieroci, ir nostādījusi Baltijas jūras reģiona valstis starptautiskas enerģētikas krīzes priekšā. Taču, stiprinot enerģētisko drošību, pakāpeniski atsakoties no Krievijas fosilā kurināmā un astoņu gadu laikā septiņas reizes palielinot jūras vēja enerģijas ražošanas jaudu, šī reģiona valstīm būs galvenā loma Eiropas pasargāšanā no Krievijas enerģētikas ieroča.

Šim nolūkam šonedēļ Dānijā notika Baltijas jūras reģiona valstu samits, kurš veltīts enerģētikas drošības jautājumiem. Samitā piedalījās Eiropas Komisijas priekšsēdētāja, Eiropas Savienības (ES) enerģētikas komisāre, premjerministri, prezidenti un enerģētikas ministri no Vācijas, Polijas, Lietuvas, Latvijas, Igaunijas, Somijas, Zviedrijas un Dānijas.

Gadsimtiem ilgi Baltijas jūra ir bijusi starptautisku konfliktu un sāncensības epicentrs. Tomēr šobrīd visas astoņas Baltijas jūras reģiona valstis ir Eiropas Savienības dalībvalstis, un sadarbība enerģētikas jomā ievērojami paplašinās.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu