Bijušie prezidenti un citas augstas valsts amatpersonas ASV tiek izmeklēti negribīgi, lai izvairītos no politiskās izrēķināšanās pēc valdību maiņas un tiesu sistēmas politizēšanas. Lai gan arī bijušais prezidents Donalds Tramps joprojām nav ticis tiesāts nevienā lietā, viņš, viņa līdzgaitnieki un uzņēmumi šobrīd iesaistīti jau četru dažādu veidu kriminālizmeklēšanās un lietās, kas potenciāli varētu padarīt Trampu par pirmo ASV prezidentu (arī bijušo), kuram tikušas izvirzītas oficiālas kriminālas apsūdzības. Cik nopietnas ir šīs izmeklēšanas, un vai tās varētu apturēt Trampa potenciālo kandidēšanu uz otru termiņu prezidenta amatā?

Jau vēstīts, ka 8. augustā ASV Federālais izlūkošanas birojs (FIB) veica kratīšanu Trampa īpašumā "Mar-a-Lago", Floridas štatā. Kratīšana notika saistībā ar aizdomām par to, ka bijušais prezidents pēc amata pamešanas esot nelikumīgi noglabājis savā privātajā rezidencē konfidenciālus valsts dokumentus, kas varētu viņu pakļaut kriminālām apsūdzībām par Spiegošanas likuma pārkāpumiem, nepareizu valsts dokumentu uzglabāšanu, bet galvenais – valdības izmeklēšanas procesa apzinātu traucēšanu.

Taču tā ir tikai daļa no vienas kriminālizmeklēšanas procesa – paralēli šobrīd notiek izmeklēšana vēl vairākās citās lietās, kuru dēļ Tramps varētu nonākt uz apsūdzēto sola.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X