Latvijas hokeja čempionāts jeb "Optibet" hokeja līga (OHL) šosezon kļūs par Baltijas meistarsacīkstēm, tajās piedaloties sešām pašmāju un trim Lietuvas komandām. Līdz Baltijai vēl ģeogrāfiski pietrūkst, bet lietuviešu klubi jau šogad ir apņēmības pilni izrādīt nopietnu pretestību reģiona hokeja flagmaņiem latviešiem. Vai izdosies?

21. gadsimta pirmajā desmitgadē ne vienu vien sezonu Latvijas atklātajā čempionātā piedalījās Elektrēnu "Enerģija" - komanda, kas bāzēta Lietuvas hokeja centrā.

Īsu brīdi Latvijas līgā spēlēja arī Tartu "Big Diamonds", kas tieši tobrīd ļāva čempionātu dēvēt par Baltijas meistarsacīkstēm, jo piedalījās visu trīs valstu vienības.

Kādu brīdi šķita, ka igauņi nupat jau apsteiguši lietuviešus hokeja līmenī, taču pēdējos gados šķietami Lietuva atkal pakāpusies uz otro vietu Baltijas rangā.

Mūsu dienvidu kaimiņiem šobrīd valsts labākie hokejisti ir Latvijā labi zināmie Nerjus Ališausks un Mants Ārmalis. Aizsargs Ališausks jau kopš 2018. gada ir Lietuvas valstsvienības kapteinis, viņš šosezon spēlēs Slovākijas augstākajā līgā. Savukārt vārtsargs Ārmalis lielāko daļu karjeras pavadījis Zviedrijā, jaunajā sezonā rūpējoties par "Leksands IF" cietokšņa drošību.

Tomēr divas visu laiku lielākās Lietuvas hokeja zvaigznes...

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp