Ar diezgan negaidītu 0:3 Latvijas čempionu "Zemgales/LLU" zaudējumu mačā pret "Mogo" sācies mūsu valsts čempionāts hokejā, vienlaicīgi arī Optibet Hokeja līga un Baltijas čempionāts. Mūsu paplucināto hokeja piramīdu – Latvijas čempionātu papildinājuši trīs Lietuvas klubi – Elektrēnu "Airwell Energija", Viļņas "7Bet-Hockey Punks" un Kaunas City. Neviens no trim nav profesionāls hokeja klubs, taču labākajiem spēlētājiem spējot maksāt pat 1500 eiro mēnesī.

Nebūtu korekti jaunā turnīra sākumā noniecināt mūsu dienvidu kaimiņu spēlētprasmi. Lai paburzās kādu mēnesi vai pusotru, un tad jau būs apmēram redzams, kas Daiņa Zubrus (Lietuvas Hokeja federācijas prezidents) lācītim vēderā. Mums lietderīgāk ir paskatīties, kas notiek ar Aigara Kalvīša "lācīti".

"Kuras divarpus komandas zudušas mūsu hokejam?" var vaicāt piekasīgāks lasītājs. Nu, "Liepāja" uz laiku ir pagājusi maliņā, par ko "paldies" LHF valdes loceklim Oskaram Moram no UPB. Daži liepājnieki piestājuši citos krastos, bet principā esam zaudējuši virslīgas komandu hokeja pilsētā. Stulbums, alkatība, neprofesionalitāte? Bez komentāriem.

Otru aizgājēju – Rīgas "Dinamo" liela daļa sociālo tīklu "dzejnieku" nepieskaita Latvijas hokejam, bet kāds ducis dinamiešu ir devušies tālēs zilajās. Bijušais Liepājas hokeja stūrmanis Aleksandrs Cicurskis uzskata, ka Latvijas hokejam zaudējums ir arī "Kurbada" spēlēšana tikai Igaunijā. Lai mirst "Dinamo" un dzīvo "Kurbads", bet no pagājušā čempionāta Latvijas virslīga ir zaudējusi vēl vismaz pusotru komandu! Spēlētāju, kas noderētu virslīgai…

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp