23 "Grand Slam" vienspēļu titulus izcīnījusī Serēna Viljamsa pēdējos mēnešus lauzījusi galvu: vai pienācis īstais brīdis teikt ardievas lielajam tenisam? Daudzas jaunās tenisistes Latvijā un citviet pasaulē paņēma raketi rokā tieši Viljamsas dēļ - viņa atstājusi spilgtas pēdas ne tikai tenisa pasaulē, bet visā sportā kopumā.

"Olimpijai nepatīk, ka es spēlēju tenisu," Serēna liek skaidri saprast - viņas meita Aleksa Olimpija Ohaniana ir svarīgāka nekā sporta veids, kas amerikānietes kontā ienesis vairāk nekā 94 miljonus ASV dolāru. Brīdī, kad Viljamsa savai piecus gadus vecajai meitiņai paziņoja, ka tenisa raketei vairs nepieskarsies, Olimpija no priekiem sāka lēkāt un gavilēt.

"Tas savā veidā mani skumdināja un satrauca," atzīst Viljamsa. Taču tenisa leģenda apzinās kādām grūtībām ir nācies iet cauri pēdējos gados un saprot, ka ir laiks no sporta skatuves aiziet. "Ir grūti spēlēt ar pilnu atdevi, ja tavs ķermenis sāp," sacīja superzvaigzne.

Serēnas meita Olimpija vēlas arī kļūt par vecāko māsu. Sporta zvaigzne nekad nav gribējusi izvēlēties starp tenisu un ģimeni, bet sievietēm sportistēm karjera mēdz būt netaisnīgāka nekā vīriešiem. Piemēram, Nacionālās futbola līgas (NFL) leģenda Toms Breidijs, kuram ir 45 gadi, ir tēvs trim bērniem, vienam no visu laiku izcilākajiem basketbolistiem Lebronam Džeimsam mājās arī aug trīs burvīgi bērni. Viņiem bērnu dēļ nebija jāaiziet no lielā sporta.

"Karjerā ir tādi brīži, kad sievietēm ir jāpieņem citādāki lēmumi nekā vīriešiem, ja viņa vēlas ģimeni," izteicās Viljamsa, kura 26. septembrī svinēs 41 gadu dzimšanas dienu. "Ir tikai balts un melns. Vai nu to izvēlies, vai ne."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp