Ukraina pakāpeniski pārņem stratēģisko iniciatīvu karā, kas ļauj labāk redzēt Krievijas vājumu, uzskata Lietuvas rezerves pulkvedis Gintars Bagdons. Bijušais Lietuvas bruņoto spēku komandieris Bagdons intervijā Lietuvas medijam "15 min" izvērtē pēdējos notikumus frontē, Krievijas un Ukrainas karaspēka stāvokli un iespējamākos turpmākos scenārijus. Viņš uzskata, ka, ukraiņiem atbrīvojot okupēto teritoriju, ir jāsākas tagadējā Krievijas režīma sabrukumam.

Stratēģiskā iniciatīva pakāpeniski pāriet Ukrainas pusē. Ukrainas karaspēks izmanto izlūkošanas datus un labi pārdomātu taktiku, iznīcinot pretinieka loģistiku, loģistikas centrus, karaspēka pulcēšanās vietas, koncentrācijas rajonus, komandpunktus Krimā, Hersonā un Donbasā. Tas ir samazinājis Krievijas loģistikas, vadības un kontroles spējas, demoralizējis Krievijas personālu un sagatavojis labu augsni iespējamam pretuzbrukumam nākotnē. Krievijas rīcība rāda, ka viņi zaudē iniciatīvu.

Provokācijas Zaporižjā, darbības ap atomelektrostaciju - tās ir vājuma pazīmes. Tā rīkojas teroristi, vājie, kuri nespēj gūt pārsvaru kaujas laukā.

Tas rāda, ka viņi zaudē pozīcijas un nespēj sasniegt savus stratēģiskos mērķus. Teroristiskais uzbrukums, izšaujot “Iskander” raķetes uz dzelzceļa staciju Čaplinā, apgāza un kā nepatiesu pierādīja Krievijas aizsardzības ministra Sergeja Šoigu paziņojumu, ka armija it kā vēloties izvairīties no civiliedzīvotāju upuriem.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X