Mierīgo 4. septembra svētdienas vakaru Latvijā sašūpoja satraucoša ziņa - aptuveni 40 kilometru attālumā no Ventspils krastiem avarējusi privāta lidmašīna. Notikums zibens ātrumā parādījās daudzos lielākajos Eiropas un arī citu pasaules valstu medijos. Pēc pirmajām ziņām, lidmašīna ar vēl nenoskaidrotu pasažieru skaitu bija ceļā no Spānijas uz Vācijas pilsētu Ķelni - tātad lidaparāts nogāzies aptuveni 2000 kilometru no vietas, kur tam vajadzēja piezemēties. Informācija par notikušo joprojām ir skopa un jautājumu ir vairāk nekā atbilžu, tomēr kompānija, kuras īpašumā bija minētais gaisa kuģis, apstiprinājusi, ka tajā bijis viens no kompānijas īpašniekiem Karls Pēters Grīzemans. KLIK meklē atbildi, kas ir šis uzņēmējs. 

Lai gan ziņas nav oficiāli apstiprinātas, vairāki Vācijas mediji ziņo, ka kopā ar Karlu Pēteru Grīzemanu lidmašīnā atradās viņa sieva Juliāne, meita Lisa un viņas draugs. Gan Grīzemanam, gan viņa sievai bija lidmašīnas pilotēšanas licence, kuras viņi abi pastāvīgi atjaunoja, tomēr informācija, vai todien lidmašīnu vadīja pats Pēters, ir gana pretrunīga. Vairāki avoti, atsaucoties uz ģimenei pietuvinātiem avotiem, ziņo, ka liktenīgajā vakarā pie lidmašīnas stūres sēdējis pats Grīzemans. Savukārt spāņu mediji norādījuši, ka mājās Ķelnē gaidījis Grīzemana dēls Georgs Vilhems Grīzemans.

Pirmdienas, 5.septembra, rītā pirmās ziņas par lidmašīnas vadītāju diezgan strauji izplatījās medijos, jo sākotnēji, iespējams, kļūdaini tika norādīts, ka lidmašīnu vadījis nevis pats Karls Pēters, bet gan Georgs Vilhems. Sajukums, visticamāk, saistīts ar uzņēmumu, kuram piederēja minētā lidmašīna, - "Quick air", kuras īpašnieki ir abi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X