Pirms gada pasaules sports piedzīvoja sensāciju, par kuru Ņujorkā parūpējās Lielbritānijas tenisiste Emma Radukanu. Visiem par milzu pārsteigumu, būdama 18 gadus veca, viņa triumfēja prestižajā "Grand Slam" turnīrā "US Open". Neviens no jaunās tenisistes neko tādu negaidīja. Pēc turnīra gan no Radukanu gaidīja lielas lietas, bet uz sevi liktās cerības viņa nav attaisnojusi. Vismaz ne tenisa kortā. 

Vēl 2021. gada septembrī Radukanu atradās WTA reitinga 150. pozīcijā un ar vērā ņemamiem panākumiem nebija izcēlusies. Un tad pienāca "US Open"...

Radukanu kļuva par vēsturē pirmo tenisisti, kura triumfējusi "Grand Slam" turnīrā, sacensības sākot no kvalifikācijas. Turklāt Ņujorkā viņa uzvarēja visos 20 setos. Lielbritānijas tenisiste bija neapturama.

Finālā tobrīd 18 gadus vecā Radukanu ar rezultātu 6-4, 6-3 pārspēja divus mēnešus vecāko Leilu Fernandesu. Arī kanādietes nonākšana finālā bija liels pārsteigums. Vispār sieviešu teniss ir neparedzama padarīšana un tāpēc tas ir skatītājam interesants, bieži vien arī kaitinošs.

Pēc sensacionālās uzvaras ASV atklātajā čempionātā...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp