Par jauno Lielbritānijas premjerministri otrdien kļuva Liza Trasa, kura iepriekš pildīja Lielbritānijas ārlietu ministres pienākumus. Trasa triumfēja cīņā par Lielbritānijas Konservatīvās partijas līdera amatu. Trasa premjerministres pienākumus pildīs vismaz līdz 2025.gada sākumam, kad Lielbritānijā gaidāmas nākamās parlamenta vēlēšanas.

Lizas Trasas vārds varbūt nav tik plaši zināms kā viņas priekšgājēja Džonsona vārds, un viņa nemaz nebija pašu toriju deputātu pirmā izvēle cilvēkam, kas stāsies Džonsona vietā, tomēr Trasas solījums atgriezties pie tradicionālajām konservatīvo vērtībām, piemēram, nodokļu un valsts aparāta samazināšanas, izrādījās tieši tie vārdi, ko partijas biedri vēlējās dzirdēt, vēstīja Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Būtiski izrādījās arī tas, ka Trasa ārlietu ministres amatā palika lojāla Džonsonam līdz pat galam, tādējādi beigās nodrošinot arī Džonsona lojālistu atbalstu.

Vairums konservatīvo atbalstītāju Trasā redz nelokāmību, sīkstumu un apņēmību - tās pašas īpašības, ko viņi reiz apbrīnoja Tečerē. Viņas draugi un ģimene šim raksturojumam pievieno arī vārdu “ambicioza”.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X