Jūsu sieva ir lesbiete? Protams, nē. Hemingveja kundze ir zēns! Mačo Hemingveja intīmie fetiši (1)

Elza Apkalne
, Autors
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Wikimedia Commons, Publicitātes, TVNET kolāža

„Hemingveja kungs, vai tiesa, ka jūsu sieva ir lesbiete?” „Protams, nē. Hemingveja kundze ir zēns.” „Kādi ir jūsu mīļākie sporta veidi, ser?” „Šaušana, makšķerēšana, lasīšana un izvirtības.” „Vai Hemingveja kundze arī piedalās šajās nodarbēs?” „Viņa piedalās tajās visās.” „Kungs, vai jūs varētu salīdzināt makšķerēšanu, šaušanu un, piemēram, kriketu ar citiem sporta veidiem, kurus praktizējat?” „Jaunais cilvēk, jums ir jānošķir dienas sporta veidi no naksnīgām aktivitātēm. Otrajā kategorijā izvirtības pavisam noteikti pārspēj makšķerēšanu.”

Viņš zināja, ka sabiedrība vēlas jūsmot par „īstu veci”, un šīs pārspīlētās vīrišķības šķietamais pretstats privātajā dzīvē viņu uzbudināja.

Gluži kā feministe, kura gūst baudu, pakļaujoties vīrietim, Hemingvejs baudīja aizliegto augli savā personiskajā Ēdenes dārzā. Viņa grāmatplauktā bija atrodamas seksologa Haveloka Eliasa grāmatas, kuras viņš slavēja un ieteica izlasīt arī pirmajai sievai Hedlijai. Eliass savos darbos bez nosodījuma aprakstīja gan matu fetišu, gan deviantu seksuālo uzvedību. Pirmajā reizē, kad Hemingvejs ieraudzīja savu transseksuālo dēlu Gregoriju, kurš pēc Hemingveja nāves kļuva par Gloriju, tērpušos mātes neilona veļā, viņš tikai noteica:

„Džidžī, mēs nākam no dīvainas cilts, tu un es.”

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu