Septembra vidus ir laiks, kad lielākajā daļā Eiropas hokeja zemju vietējie čempionāti sākušies. 14. septembrī startēs Šveices NL, 15. – vācu DEL un čehu Tipsport, 17. septembrī – zviedru SHL, KHL spēlē jau kopš 1. septembra. Dānijā (Metal Ligaen), tāpat kā Latvijā, jau nospēlēti vairāki mači. Visi Latvijas izlases hokejisti, kuri spēlēja vai nu olimpiskajā turnīrā, vai pasaules čempionātā, ir atraduši darbavietas. Izņēmums – Rihards Bukarts un Lauris Dārziņš, taču Lauris vēl gribot uzspēlēt golfu…

Linuss Videls, kurš arī ir golferis, aicinājis bijušo cīņu biedru no "Dinamo" laikiem uz zviedru Sēdertelji (Zviedrija-2), taču ķīpsalietis vasarā vairāk atpūties nekā trenējies un cer līdz novembra vidum atgūt sportisko formu. Tad Eiropas hokeja klubos gaidāmas pirmās nopietnās spēlētāju migrācijas.

Labāka līga/čempionāts

Laikā, kad pasaules čempionātos spēlēja Oļegs Znaroks, Andrejs Maticins un Aleksandrs Beļavskis, populārs bija stāsts, ka PČ ir vieta, kurā hokejistiem pelnīt nākamo darbavietu. Daļēji tas bija pareizi, jo, piemēram, pēc 1997. gada turnīra, kas notika Somijā, darbu Somijas virslīgas klubos dabūja trīs mūsu uzbrucēji – Aigars Cipruss, Leonīds Tambijevs un Aleksandrs Kerčs. Kaut kad jau šajā gadsimtā populāras kļuva runas, ka Eiropas un Amerikas hokeja klubi sezonas laikā visu ir tik tālu izpētījuši un izzondējuši, ka nevienam nekas nav noslēpjams, ka klubi pasaules hokejistu tirgu pārzina perfekti.

Man par brīnumu pagājušajā pavasarī, kad pasaules čempionāts atkal bija atgriezies Somijā, dzirdēju daudz runu, ka pasaules čempionāts esot laba skatuve, lai dabūtu labāk apmaksātu darbu. Lai nu tā būtu! Kaut negribas ticēt, ka šajā informācijas gadsimtā kaut ko iespējams noslēpt, vai arī kāds, kurš līdz šim Eiropā nav tapis pamanīts, nu izšauj tā, ka puse Eiropas bagātāko līgu menedžeru un treneru šo talantu grib dabūt pie sevis. Droši vien patiesība ir kaut kur pa vidu, bet 1997. gads tas noteikti vairs nav.

Kas mainījies Latvijas izlases spēlētāju ēdienkartēs pēc Pekinas un Tamperes?

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp