17 gadus vecais un 1,95 metrus garais Latvijas pludmales volejbolists Kristians Fokerots aizvadītajā vasarā un šī rudens sākumā divreiz kāpa uz goda pjedestāla Eiropas jauniešu čempionātos. U-18 vecuma grupā viņš izcīnīja zelta medaļu, bet U-22 turnīrā sudraba godalgu. "Vēlos kļūt par labāko spēlētāju pasaulē," pēc gūtajiem panākumiem savas ambīcijas intervijā TVNET neslēpa jaunais sportists, kurš vēl nesen uz laiku bija pagājis malā no volejbola un bija vairāk pievērsies citam sporta veidam.

Labākais pasaulē? Kādam tas varētu šķist pārāk skaļš apgalvojums, taču Latvijas pludmales volejbolisti vēl nesenā vēsturē salīdzinoši regulāri plūca laurus Pasaules tūrē. Piemēram, Jānis Šmēdiņš karjerā pa divām reizēm ieguvis sezonas labākā spēlētāja balvas trīs dažādās nominācijās - labākais gremdētājs, labākais cēlājs un labākais uzbrukuma spēlētājs. Šmēdiņam, tāpat kā Fokerotam, dzimtā pilsēta ir Kuldīga.

"Kad sāku iet skolā, bija iespēja apmeklēt vieglatlētikas pulciņu, ko vadīja volejbola treneri. Viņi mācīja arī spēlēt volejbolu, un tos, kuriem tas labāk padevās, sūtīja trenēties volejbolā. Tā nu pirmajā klasē sāku trenēties volejbolā pie trenera Jāņa Jerumaņa. Man iepatikās un trenējos Kuldīgā līdz 13 gadu vecumam, kad pārgāju uz Murjāņiem [sporta ģimnāziju]," sarunā ar TVNET pastāstīja Fokerots.

Sākoties Covid-19 pandēmijai, mācības skolā notika attālināti no mājām, tāpēc Fokerotam nebija iespēju turpināt volejbolista gaitas sporta internātā Murjāņos. Šajā laikā viņš nolēma...

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp