20. oktobrī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulāro sezonu sāks Kristapa Porziņģa pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" komanda. Drīzumā kluba spēlētāji pulcēsies, lai aizvadītu pirmos treniņus, gatavojoties ar domu gaidāmajā sezonā iekļūt to komandu pulkā, kas savā īpašumā vēlas iegūt vienu no prestižākajām oranžās bumbas trofejām. Sarunā ar TVNET par starpsezonas izmaiņām un gaidāmo sezonu viedoklī dalījās pašmāju basketbola lietpratējs Andrejs Siliņš un "NBS Sports Washington" žurnālists Čeiss Hjūzs.

Pirmās izmaiņas "burvji" gaidāmās sezonas sakarā piedzīvoja jūnija beigās, kad maiņas darījumā komanda no Denveras "Nuggets" savā īpašumā ieguva Vilu Bārtonu un Monti Morisu, pretējā virzienā uz Kolorādo štata klubu devās Kentevius Keldvels-Pops un Išs Smits.

Savukārt brīvo aģentu tirgū nozīmīgākie darījumi, ko veica "Wizards" vadība, bija līguma pagarināšana ar kluba ilggadējo līderi Bredliju Bīlu, turpmāko piecu sezonu laikā NBA zvaigzne saņems 251 miljonu ASV dolāru. Komanda uz diviem gadiem par 16 miljoniem ASV dolāru parakstīja līgumu ar saspēles vadītāju Delonu Raitu, kurš 2019./2020. gada sezonā Dalasas "Mavericks" vienībā spēlēja kopā ar Porziņģi. Pēdējais nozīmīgais komandas papildinājums bija 37 gadus vecā Tadža Gibsona nolīgšana.

""Wizards" starpsezona bijusi klusa un vienlaikus pamatīga. Iztikts bez skaļām pārmaiņām, kādas mūsdienu tendencēs varētu iedomāties pēc tik bēdīgas sezonas. Tas nozīmē, ka organizācija ir pārliecināta, ka ieliktie pamati ar trenera Vesa Anselda juniora nolīgšanu un Bredliju Bīlu kā komandas lielāko superzvaigzni ir droši," starpsezonā veiktās izmaiņas vērtē basketbola eksperts Siliņš. "Tā vietā, lai visu sāktu no baltas lapas, klubs apliecināja, ka turpina uzticēties pašreizējam kolektīvam. Morisa, Bārtona, Raita un Gibsona piesaiste ļauj cerēt uz nopietnākiem palīgiem jau esošajam kodolam - pie rekordlīguma tikušais Bīls, Porziņģis, Rui Hačimura, Deni Avdija, Korijs Kisperts. Par pēdējiem trim gan jautājums aktuāls, jo tieši no viņu attīstības būs atkarīgs tas, vai komanda spēs cīnīties par "play-off" un playoff'ā."

Arī amerikāņu eksperts Hjūzs piekrīt Siliņam...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp