TVNET tiešsaistes žurnāls KLIK piedāvā ekskluzīvu ieskatu Hersonas sadzīvē pēc Krievijas okupācijas. Šī ir publikācijas otrā daļa, kas tapusi, sazinoties ar pagrīdē dzīvojošu hersonieti, kuras vārdu mēs nedrīkstam atklāt.

"Tagad pilsētā tiek veikti pastiprināti filtrēšanas pasākumi. Krievi uzskata, ka Hersonā ir pilsoņi, kas nodod viņu pozīcijas Ukrainas armijai. Aizvakar tika izpostīta viena no krievu munīcijas un aprīkojuma bāzēm. Tajā pašā naktī ukraiņi sabombardēja konvoju, kas caur pilsētu devās uz kaujas pozīcijām. Tāpēc tagad ir pastiprināti filtrēšanas pasākumi. Viņi pārmeklē privātmājas un dzīvokļus, kas atrodas šo vietu tuvumā.

Hersonā ir palielinājies laupīšanas gadījumu skaits. Pašā pilsētā ne tik ļoti, bet ciemos - daudz. Viņi ir sapratuši, ka agrāk vai vēlāk pametīs savas pozīcijas, un tagad laupa.

Dņepras šķērsošana ir apgrūtināta. Liels skaits karavīru, pārģērbušies civilajās drēbēs, cenšas pārkļūt pāri upei laivās un kuteros, kas dodas no Hersonas uz priekšpilsētām. Tieši šā iemesla dēļ uz šejieni ir atsūtīti kadirovieši. Viņu uzdevums ir izķert dezertierus.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X