Krievijas karā pret Ukrainu sācies jauns posms. Ukrainas armija gūst iespaidīgus panākumus: tiek atbrīvotas daudzas pilsētas un ciemati, bet Krievijas spēki ir spiesti atkāpties. Laiks rādīs, cik tālejošs būs šis Ukrainas pretuzbrukums, tomēr jau tagad ir skaidrs, ka stratēģiskais spēku samērs uz vietas mainās.

Īsumā: vispārējai stratēģijai ir panākumi. Mums jāturpina atbalstīt Ukrainu, izdarīt spiedienu uz Krieviju ar sankciju palīdzību un solidāri palīdzēt globālajiem partneriem.

Tiem, kuri apšauba sankciju lietderīgumu, argumentu kļūst arvien mazāk. Vispār sankcijām ir divi uzdevumi: brīdināt un panākt izmaiņas. Brīdināt – tas nozīmē iebilst pret valsts rīcību, kura konkrētajā gadījumā ietver starptautisko tiesību pārkāpumus un varmācīgus uzbrukumus civiliedzīvotājiem un civilajai infrastruktūrai. Un, lai gan mēs nekarojam ar Krieviju, "panākt izmaiņas" šajā gadījumā nozīmē gan censties panākt, lai Krievija mainītu savu uzvedību, gan vājināt ekonomiskos un tehnoloģiskos līdzekļus, ko tā izmanto agresijas nolūkos.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X