Daži ceļotāji uzskata, ka Klaipēdā nav nekā īpaša. Tomēr man šķiet, ka pat ar pāris dienām var nepietikt, lai kārtīgi izbaudītu visu, ko šī piejūras pilsēta piedāvā. Vēlies laiskoties uz jahtas? Lūdzu! Gribi kārtīgi iztrakoties alternatīvās kultūras noskaņās? Lūdzu! Tīko nodoties mākslas baudīšanai? Lūdzu! Kāro atpūsties pie dabas krūts vai iepazīt jūras iemītnieku pasauli? Lūdzu! Esi ieinteresēts atklāt arhitektūras pērles? Lūdzu! Īsāk sakot, Klaipēdā garlaicīgi nebūs.

Izrādās, ka interneta plašumos ir teju neiespējami atrast informāciju par alternatīvajiem rajoniem Klaipēdā, vismaz meklējot angliski. Tomēr tas nenozīmē, ka tādi neeksistē. Es uzgāju vismaz vienu kvartālu, kurā alternatīvā kultūra sit augstu vilni. Dodoties uz veco ostu, Danes upes labajā krastā paveras skats uz plašu industriālo zonu. Lai gan dienas laikā var šķist neticami, ka vakaros tur virmo kultūras dzīve, tomēr tieši tā arī notiek – vēlā pēcpusdienā tiek atdarīti vārti, un industriālais pagalms aicina ciemos visus, kuriem sirdij tuva alternatīvā kultūra, lai ko nu katrs ar to saprastu.

Pati interesantākā vieta šajā alternatīvajā kvartālā, manuprāt, ir kultūrbārs “Herkus Kantas”. Bārs ieriktējies kādreizējā ostas darbnīcā, papildinot industriālās ēkas raupjumu ar dažādām mākslinieciskām instalācijām, jūrniecības atribūtiem un atšķirīga dizaina mēbelēm. Te var iegrimt stundām ilgās sarunās, ik pa brīdim pārlaižot acis pāri telpai un atklājot arvien jaunas un jaunas detaļas, kas piesaista uzmanību. Vai tas būtu lampas abažūrs, kas izgatavots no mikroshēmām, vai tā būtu vāze, kas atgādina miniatūru dzelzsbetona “zvaigzni” no tuvējā mola, vai tā būtu kārtīga kapteiņa stūre, piestiprināta pie sienas – šajā bārā detaļu netrūkst. “Herkus Kantas” var lepoties ar lielisku mūzikas izvēli, ļaujot apmeklētājiem baudīt blūzu, džezu, roku un citus šo žanru brālēnus. Alus cienītāji novērtēs lietuviešu nišas alus klāstu, kas iepriecinās pat visizvēlīgākos dzērājus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X