Pavisam nesen noskatījos Re:Baltica komandas veidotā pētnieciskās žurnālistikas detektīvseriāla “Karmas latvieši” pirmās trīs sērijas. Seriālā stāsta par industriju, kurā censoņi bez atbilstošas izglītības manipulē ar cilvēkiem, noliedz zinātni un tradicionālo medicīnu, kā arī pelna ar to tīri labu naudu.

Ļoti vērtīgs un nepieciešams darbs. Pats personīgi varbūt līdz galam nespēju tādu īstu “noziegumu” saskatīt otrajā un trešajā sērijā, kuru dalībnieces principā vienkārši centās sekotājiem pārdot savas skaistās dzīves ilūziju, bet pirmā sērija bija trāpīta desmitniekā.

Tur kāds meistars bez atbilstošas izglītības mācīja dāmām pilnīgas muļķības, tostarp nu jau internetā par leģendāru kļuvušo “serpenta izdzīšanu”. Vārdu sakot – vispirms jāuztaisa klizma, tad jāapēd māls, ogle un kas tur vēl ne, un tad no organisma jāizvada ļauna, melna čūska. Un pat nevis vienkārši jāizvada, bet pēc tam arī rūpīgi jāizpēta. Un tad dāmas iesūta video ar saviem vannā izdzītajiem serpentiem. Kas, protams, savā būtībā ir vienkārši, piedodiet, piedirsta vanna.

Tālāk, nedaudz abstrahējoties no “Karmas latviešiem”, kurus labāk katram noskatīties pašam, vēlos vest šo tēmu nedaudz citā virzienā. Eksistē ne tikai desmitiem, bet pat simtiem dažādu šāda veida ekspertu, kas nodarbojas ar pseidozinātnēm un cilvēku maldināšanu. Vai vienkārši filmē savu citiem nesasniedzami turīgās dzīves baudīšanu un par maksu piedāvā sapni par to, ka tāpat varētu dzīvot ikviens.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X