Kopš Krievijas sāktā noziedzīgā kara Ukraina ir aizstāvējusies prasmīgi un drosmīgi, izmantojot dažnedažādus resursus - sākot ar iedzīvotāju paštaisītiem Molotova kokteiļiem, beidzot ar lielu popularitāti guvušajām HIMARS sistēmām. Taču kāda brīvprātīgo komanda radījusi projektu "Bandera Car", kas plašāku popularitāti guva ar video, kurā bruņots džips parādās no nekurienes un iznīcina okupantu militāro tehniku. Portāls TVNET centās plašāk noskaidrot, kas par šo projektu zināms.

Kopš Krievijas sāktā noziedzīgā kara, Ukraina ir aizstāvējusies prasmīgi un drosmīgi, izmantojot dažnedažādus resursus - sākot ar iedzīvotāju paštaisītiem Molotova kokteiļiem, beidzot ar lielu popularitāti guvušajām HIMARS sistēmām. Taču kāda brīvprātīgo komanda radījusi projektu "Bandera Car", kas plašāku popularitāti guva ar video, kurā bruņots džips parādās no nekurienes un iznīcina okupantu militāro tehniku. Portāls TVNET centās plašāk noskaidrot, kas par šo projektu zināms.

Portāls TVNET sazinājās ar brīvprātīgo komandu "Car4Ukraine", lai uzzinātu par šo projektu vairāk. Ivans Oleksijs, kas ir "Car4Ukraine" līdzdibinātājs, norādīja, ka idejas autors ir iepriekš minētais Romāns Hapačilo. Viņš ir ļoti populārs humorists Ukrainā un popularitāti guvis caur "YouTube" kanālu "Kolegi Studio!".

Portāls TVNET sazinājās arī ar Latvijas Nacionālo Bruņoto spēku (NBS) pārstāvi, majoru Jāni Slaidiņu, kurš par šiem "bandermobiļiem" pastāstīja vairāk no militārās perspektīvas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X