Tā! Beidzot tas ir noticis! 100% Latvijas hokeja izlases kandidātu spēlē ārpus Latvijas. Sen vajadzēja izputināt to čekas projektu. Kas tad bija visas šīs 14 sezonas? Lielākā daļa Latvijas hokejistu "Dinamo" spēlēja tikai tāpēc, ka latvieši… Kā Lauris Dārziņš, Edgars Masaļskis, Kristaps Sotnieks, Sandis Ozoliņš, Miķelis Rēdlihs un visa tā pārējā šļura. Lai pamēģina tikt normālā Rietumeiropas klubā, nevis Kremļa stutētajā!

Vēl no vēlīnajiem padomju laikiem daudzu treneru sapnis bija ACSK. Iespēja savākt savā komandā visus PSRS labākos spēlētājus. Iespēju robežās turēt kazarmās vai treniņnometnēs un tad uzvaras pasaules čempionātos birs kā no pārpilnības raga.

Šādu modeli – izlases kandidāti vienā klubā, turklāt ar izlases galveno treneri priekšgalā pirms 14 gadiem it kā bija iecerējis arī to laiku LHF prezidents Kirovs Lipmans. Vismaz tā viņš pats stāsta. Katru dienu kopā trenējoties un spēlējot visu sezonu plecu pie pleca, pat tumsā sadarbība būs ideāla un kombinācijas veidosies pat starp tādiem, kas no ripas negrib šķirties un partneri laukumā neredz.

Diemžēl stāsts par "Dinamo" kā izlases bāzes klubu jau pašos pamatos bija šķībs...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp