Igaunijas muita bloķē luksusa preču ievešanu Krievijā, ostā iestrēgušas vairāku miljonu vērtas jahtas

TVNET/Postimees
CopyLinkedIn Draugiem X
Jahta "Sunseeker Manhattan 55", kuras vērtība tiek lēsta 1,1-2,9 miljonu eiro apmērā.
Jahta "Sunseeker Manhattan 55", kuras vērtība tiek lēsta 1,1-2,9 miljonu eiro apmērā. Foto: Tairo Lutter

Pirms trijām nedēļām Luhamā robežpunktā ieradās mikroautobuss ar Lietuvas numurzīmi. Autovadītājs no Lietuvas uzrādīja dokumentus Igaunijas muitas darbiniekiem, lai viņus pārliecinātu, ka viņš ar precēm dodas uz Armēnijas galvaspilsētu Erevānu, ziņo "Rus.Postimees".

Transportlīdzeklī atradās 30 "Apple MacBook Pro" klēpjdatori. Viena šāda datora cena atkarībā no tehniskās specifikācijas var pārsniegt 4000 eiro.

Tik liels skaits pārvešanai paredzēto datoru Igaunijas muitā raisīja šaubas. Pēc Krievijas izraisītā kara Ukrainā Eiropas Savienība (ES) ir noteikusi virkni ekonomisko sankciju pret agresorvalsti, tostarp aizliegumu Krievijā ievest luksusa preces, tai skaitā arī sadzīves elektroniku, kuras vērtība pārsniedz 750 eiro.

Igaunijas muitas darbinieki jau ir pieraduši, ka cilvēki, kas sadarbojas ar Krieviju, cenšas apiet noteiktos ierobežojumus. Kopš sankciju ieviešanas augusta otrajā pusē Igaunijas muita vairāk nekā 45 000 reižu ir pārbaudījusi preces, kas tiek izvestas no Igaunijas, un konstatējusi aptuveni 2100 pārkāpumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu