Šā gada 11. jūlijā apritēja pieci gadi, kopš Dubeņu meža masīvā bez dzīvības pazīmēm tika atrasts piecus gadus vecais Ivans. Viņa meklēšanai sekoja teju visa Latvija un tajā iesaistījās aptuveni 4000 brīvprātīgo, taču Valsts policija bija galvenais kodols, kas vadīja meklēšanu. TVNET GRUPAS tiešsaistes žurnāls "Klik" sarunājās ar bijušo Liepājas kriminālpolicijas priekšnieku Uģi Āvu, lai uzzinātu par darba specifiku un šīs lietas izmeklēšanu.

Bija cilvēki, kas neinformēja?

Es uzskatu - tad, kad varēja, tad informēja. Neviens jau nedomāja, ka tā notiks, jo visi cerēja uz labāko. Cilvēku atsaucība meklēšanā bija fenomenāla.

Es neesmu liepājnieks, tāpēc bija grūtāk. Bija cilvēki, kas nāca palīgā ar kartēm, padomiem. Kā uz burvja mājienu uzradās kundzes ar tēju, kafiju un maizītēm. Arī Liepājas dome palīdzēja, kā varēja. Nebija tā, ka esi viens un ķepurojies kā vari.

Uzreiz radās arī versijas. Man tā mācīja, ka par katru noziegumu jāizvirza minimums trīs versijas. Labākajā gadījumā piecas vai vēl vairāk. Kādas vēl bija varbūtības? Bija daudz versiju. Ir pieredze, ir lasīts par noziegumiem.

Šādā situācijā uzreiz tika ierosināts kriminālprocess un tika veiktas procesuālās darbības, piemēram, dzīvokļa apskate un pazudušā DNS noskaidrošana. Bija jāizdara elementārākās lietas, lai vispār varētu sākt izmeklēt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp