Lielā skaitā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sekotāji un arī līdzjutēji vasarā ar nepacietību gaidīja, kur nonāks Bruklinas "Nets" dīva Kevins Durants. Tomēr viens no šīs paaudzes labākajiem basketbolistiem netika aizmainīts. Bet tikmēr Jūtas "Jazz" vadība, atšķirībā no "Nets", veica mājas tīrīšanu, atbrīvojoties no savām galvenajām zvaigznēm - Rūdija Gobēra un Donovana Mičela. Atskatīsimies uz pēdējo 15 gadu skaļākajiem maiņu darījumiem.

Brāļu Gazolu maiņa

2008. gadā Kobe Braients aizvadīja līgas vērtīgākā spēlētāja cienīgu sezonu, bet Losandželosas "Lakers" atradās tikai piektajā vietā Rietumu konferencē, tāpēc vajadzēja atrast otro zvaigzni blakus 24. numuram. Nepieciešamais atradās Memfisas "Grizzlies" komandā, kur spānis Pau Gazols demonstrēja rezultatīvu sniegumu – vidēji spēlē 18,9 punkti un 8,8 atlēkušās bumbas.

Šis darījums "Lakers" komandai atmaksājās, jo Gazols palīdzēja izcīnīt divus titulus – 2009. un 2010. gadā.

Savukārt "Grizzlies" galvenais dārgakmens no šī darījuma bija jaunākais no brāļiem Gazoliem – Marks, kurš varbūt nepalīdzēja "grizlijiem" izcīnīt pirmo titulu kluba vēsturē, bet vairākas sezonas pēc kārtas ar vienību sasniedza "play-off" un pats 2013. gadā tika atzīts par labāko aizsardzības spēlētāju NBA.

"Lakers" ieguva"Grizzlies" ieguva
Pau GazolsMarks Gazols
2010. gada otrās kārtas izvēleĀrons Makkijs
 Džavariss Kritentons
 Kvame Brauns
 2008. gada pirmās kārtas izvēle
 2010. gada pirmās kārtas izvēle
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp