TVNET tiešsaistes portāla KLIK brauciens uz Daugavpili neilgi pirms 14. Saeimas vēlēšanām ļāva iepazīt pavisam citu šīs pilsētas šķautni. Tur dzīvo Latvijas patrioti, kas mudina apkārtējos doties uz vēlēšanām. Kas ar entuziasmu runā par vienotu Latvijas sabiedrību. Šie cilvēki apgāž jebkurus stereotipus, kurus populistiski noskaņoti politiķi turpina izplatīt par "Daugavpils krieviem". Lojāli, patriotiski un politiski atbildīgi. Par spīti šai pozitīvajai dinamikai, Daugavpili Latvijas ziņu kanālos joprojām piemin ar satraukumu.

Arī karš Ukrainā situāciju nav uzlabojis. Tik atšķirīgo izpratni ar par realitāti ar faktu, ka Krievija un tai piederošā sabiedrība nekad nav "pārstrādājusi" savu totalitāro pagātni. "[Pēc kara sākuma Ukrainā - red.] Mēs pēkšņi kļuvām pie kaut kā vainīgi. Droši vien, ka ir svarīgi atzīt savu vainu. Kad Vācija atzina savu vainu [pēc 2. pasaules kara], viss vairāk vai mazāk nokārtojās. Bet pie mums? Man ir radinieki, kas uzskata, ka Staļins ir normāls čalis. Kā tur var atrast kopīgu valodu?"

Vienlaikus esošajai Saeimai viņš pārmet nepietiekamu aktivitāti, lai veicinātu Daugavpils un tās iedzīvotāju integrāciju. 

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X