“Gāju kurināt pirti un dzirdu, ka kaut kas man nedzirdētā valodā klaigā krūmos. Sieviešu un vīriešu balsis. Viņu tur bija daudz. Atgriezos mājās, ieslēdzos un sēdēju,” stāsta pie robežas ar Baltkrieviju dzīvojoša sirmgalve. Ignalinas rajona pierobežas iedzīvotāji portāla "15min.lt" žurnālistiem stāsta, ka joprojām uz ciematiem plūst lielas migrantu plūsmas. Vietējie nelikumīgi robežu šķērsojošos cilvēkus satiek mežos, pirtīs un vietējos veikalos. Migranti tagad jau daudz labāk zina, kā palikt nepamanītiem, stāsta pierobežas iedzīvotāji.

Lietuvas un Baltkrievijas robeža. Tālumā redzams četrus metrus augsts žogs un dzeloņstieples. 550 kilometru garās fiziskās barjeras celtniecība jau ir noslēgusies, bet pierobežas iedzīvotāji saka, ka nelikumīgo migrantu plūsmu žogs neaiztur - cilvēki to pārgriež ar šķērēm, izrok tuneļus vai robežu pāriet vietās, kur ir purvi, ezeri un upes.

“Cilvēks nevar radīt neko tādu, kam otrs nevarētu izdomāt apkārtceļus,” smejas viens no pierobežas iedzīvotājiem. Robežsardze atzīst, ka šobrīd migrantu skaits pie 679 kilometru garās robežas ar Baltkrieviju ir pieaudzis - pēdējo divu nedēļu laikā ir aizturētas 1194 personas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X