Aizvadītajā nedēļas nogalē pēc trīs nedēļu pauzes televīzijas ekrānos atgriezās Pirmā formula (F-1). Dienā, kad Makss Verstapens pat matemātiski varēja nodrošināt savu otro čempiona titulu, viņš aizvadīja savu, iespējams, sliktāko sacīksti pēdējo trīs čempionātu laikā.

Rubrikā "Atskaņas no pēdējām sacīkstēm" atskatāmies uz pieredzēto aizvadītajā F-1 nedēļas nogalē.

Verstapenam šajā nedēļas nogalē bija iespēja nodrošināt savu otro čempiona titulu. Tiesa, tuvāko sāncensi Šarlu Leklēru bija "jāapspēlē" par 22 punktiem, kas pēc misēkļa kvalifikācijas sesijā izskatījās nereāli. Ja paklupšana kvalifikācijā vairāk bija "Red Bull" vaina, tad sacīkšu dienā arī pats Verstapens demonstrēja pēdējos divos gados sev neraksturīgi nepārliecinošu sniegumu.

Arī Verstapena tuvākais sekotājs Šarls Leklērs šajās sacīkstēs, lai gan finišēja otrajā vietā, nerādīja sniegumu, ar kuru varētu lepoties.

Diemžēl šajās sacīkstēs atkal pierādījās fakts, ka starp slapju trasi un "mīkstiem" tiesnešu lēmumiem ir liekama vienādības zīme. Tāpat sacīkšu tiesneši "dunku pa aknām" ir pelnījuši arī par neizlēmību Serhio Peresa sodīšanas jautājumā.

Visbeidzot, šis "Grand Prix" pamatīgu "uguntiņu" atgrieza Konstruktoru kasa kopvērtējumā. Protams, neizliksimies, ka vietu sadale augšgalā kļuva pat par kripatiņu interesantāka, bet cīņā par zemākām pozīcijām ir sagaidāma īstena asinspirts. Reizēm jāmāk priecāties arī par mazumiņu...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp