"Kā lēciens vairākās paaudzēs": viens no nedaudzajiem, kas vadījuši jaunos elektrovilcienus (4)

Vita Daukste-Goba
, TVNET Ziņas | KLIK redaktore
CopyLinkedIn Draugiem X

"Tas ir kā lēciens vairākās paaudzēs!" – tā par jaunajiem elektrovilcieniem saka AS "Pasažieru vilciens" elektrovilciena vadītājs jeb mašīnists Raimonds Rikveilis, kurš ir viens no laimīgajiem, kas vadīs "Škoda Group" uzņēmuma "Škoda Vagonka" ražotos elektrovilcienus. 

Ar Raimondu tiekamies viņa brīvdienā, turklāt dienu pirms lidojuma uz Spāniju. Tikšanās norit Vagonu parka depo, kur zem viena jumta atrodami ne tikai pašreizējie vilcieni, bet arī jaunie un košie "Škoda Vagonka" ražotie elektrovilcienu sastāvi. Pagaidām tie ir vien trīs, bet līdz 2023. gada beigām kopumā "Pasažieru vilciens" saņems 32 elektrovilcienus. Kāds no jaunajiem elektrovilcieniem jau devies testa braucienā virzienā uz Ogri, bet ap pārējiem notiek rosība.

Ar vilcieniem saistīta visa Raimonda dzīve – jau no bērnības vectēvam apgalvojis, ka kļūs par vilciena vadītāju, un viņa teiktais arī piepildījies. Par vilciena vadītāju "Pasažieru vilcienā" viņš strādā 20 gadus, bet kopumā dzelzceļā – 30 gadus. Un tieši apaļajā darba jubilejas gadā Latvijā ierodas pilnais pirmā jaunā elektrovilciena sastāvs.

Aizraušanās jau no bērnības

"Divu gadu vecumā es sevi neapzinājos vēl kā personību, bet mamma man stāstīja, ka es jau tad kaut ko sāku runāt par vilcieniem," joko Raimonds.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu