“Kariņš ir zaglis, kurš grib piebāzt savas kabatas! Viņš vienkārši ir traucēklis Latvijas tautai, teiksim tā,” mums saka pie Rēzeknes autoostas sastaptā Rudīte. Aizmirstība, neizpildīti solījumi un cerība, ka Saeimā ievēlētās partijas, kas pārstāv Latgali, netiks atstātas opozīcijā, ir lietas, ko dzirdam atkal un atkal no vietējiem. Viņi ir paguruši, ka vienmēr tiek uzlūkoti kā mazāk svarīgi vai kā valsts valstī. Rēzeknieši tāpat kā vairums Latgales iedzīvotāju ir vairākus gadus skatījušies, kā viņu izredzētie politiskie spēki nereti nonāk opozīcijā, nespējot izpildīt savus grandiozos solījumus. Šķiet, ka cilvēkiem beidzot bija gana.

Rēzeknieši šajās vēlēšanās ir bijuši ļoti aktīvi. Savas tiesības izmantojuši 67% pilsētas iedzīvotāju. Tas ir ievērojams kāpums kopš 2018.gada, kad 13. Saeimas vēlēšanās nobalsoja vien nedaudz vairāk nekā 51% balsstiesīgo. Tikpat ievērojama ir atšķirība par ko balsots. 2014. gadā vairāk nekā puse rēzekniešu balsoja par sociāldemokrātisko partiju “Saskaņa”. Nākamajās, 13. Saeimas vēlēšanās, atbalsts partija jau saruka līdz 46%. Šogad vien 12% Rēzeknes iedzīvotāju nodevuši savu balsi šim politiskajam spēkam. Tātad atbalsts sarucis teju četrkārtīgi. Šoreiz pirmajā vietā izvirzījusies partija “Stabilitātei!”, lai gan atbalsts ir vairāk nekā uz pusi mazāks nekā iepriekšējos gados izrādītais partijai “Saskaņa”, ir jādomā, vai šī partija varētu attaisnot rēzekniešu cerības.

“Nu piegriezās eto (no krievu val. tā) mūžīgā opozīcija,” skaidro Miša. Viņš pats nevēlējās atklāt, par ko vēlēšanās atdevis savu balsi, taču norādīja, ka pazīst daudzus cilvēkus, kas cerējuši uz “Stabilitātes” iekļūšanu parlamentā. Miša arī nepiekrīt uzskatam, ka partija būtu radikāla. Saskaņā ar viņa teikto, cilvēki tikai vēlas jaunas vēsmas - lai kaut kas beidzot mainās arī Latgalē un reģiona intereses tiktu pārstāvētas. Vienlaikus, Mišas skatījumā, “Stabilitātei!” nav tā partija, kas šīs izmaiņas panāks.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X