Jau izsenis bijušas tēmas, par kurām drīkst runāt, un tēmas, kuru kaut vai neliela pieminēšana izraisīs sašutuma un neizpratnes vētras. Jau gadījumos, kad runa ir par orientāciju vai dzimuma identitāti, sākas ugunīgas vārdu kaujas, bet, kad šis pats jautājums tika pacelts bērnu kontekstā, sūduvētra bija neizbēgama.

Tātad, Latvijas Televīzijas raidījums “Aizliegtais paņēmiens” pievērsās pusaudžu dzimuma identitātes jautājumam operācijā “Ne mans dzimums”. Un viena no raidījuma diskusijas dalībniecēm – partijas “Progresīvie” valdes locekle Jana Simanovska – pauda šādu viedokli: “Vēlamies piedāvāt dzimuma maiņas regulējumu, kas ļautu vieglāk mainīt dzimumu, balstoties uz psihiatra atzinumu. Tas svarīgi īpaši pusaudžiem un bērniem, jo viņi nevar mainīt dzimumu bioloģiski, bet jau šobrīd ir vajadzība saukties citādāk.”

Lai arī par sarežģītiem jautājumiem nepieciešams diskutēt, man grūti no "Progresīvo" skatpunkta iztēloties šai diskusijai un šādam viedoklim vēl sūdīgāku laiku. Partija tikko pirmo reizi iekļuvusi Saeimā, cīnās par iespēju iekļūt arī valdībā, bet paralēli vienkārši ņem un iešauj sev kājā.

Nebija jābūt orākulam, lai prognozētu, kā šo viedokli nolasīs jebkurš ierindas tautietis: "Progresīvie" grib mainīt mūsu bērnu dzimumus!!!

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X