Vismaz divas valstis paziņojušas, ka nākamgad nepiedalīsies Eirovīzijas dziesmu konkursā, kura norise plānota Liverpūlē, Apvienotajā Karalistē. 

BBC šonedēļ ziņoja, ka no dalības konkursā atteikusies Melnkalne un Ziemeļmaķedonija. Šāds lēmums pieņemts pārāk lielo izmaksu dēļ.

Lai piedalītos Eirovīzijas dziesmu konkursā, katras valsts raidorganizācijas sedz dalības maksu, taču summa katrai valstij atšķiras.

"Papildus ievērojamajai dalības maksai un uzturēšanās izmaksām Apvienotajā Karalistē saskārāmies arī ar sponsoru intereses trūkumu, tāpēc nolēmām esošos resursus novirzīt esošo un plānoto nacionālo projektu finansēšanai," paziņoja Melnkalnes sabiedriskā raidorganizācija RTCG.

Savukārt Ziemeļmaķedonijas raidorganizācijas MRT paziņojumā teikts, ka "paaugstinātā reģistrācijas maksa, kā arī enerģētikas krīze Ziemeļmaķedonijā" likusi viņiem pieņemt lēmumu nestartēt nākamā gada konkursā.

"Klik" sazinājās ar Latvijas Televīzijas (LTV) komunikācijas speciālisti Anitu Jansoni, kura skaidroja, kādu lēmumu Latvija pieņēmusi saistībā ar dalību nākamā gada Eirovīzijas dziesmu konkursā. "LTV...

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp