Sabiedrība kārtējo reizi šokā. Izrādās, ka elektroniskās smēķēšanas ierīces un tā saucamie salti plaši izplatīti arī skolās un tos lietojam pieķerti pat deviņgadnieki! Ko iesākt? Pastiprināt tirgošanas kontroli? Ievērojami paaugstināt naudas sodus par nikotīnu saturošo produktu pārdošanu nepilngadīgajiem? Nē. Labāk vienkārši aizliegsim elektroniskās cigaretes kā sugu.

Daudzi elektroniskās cigaretes uztver kā lielisku veidu, lai pārstātu smēķēt tabaku. Tās nepiedzen plaušas ar darvu, nav kaitīgas apkārtējiem un galu galā – nesmēķējošie līdzcilvēki vairs nepārtraukti nesūdzas par to, ka tu smirdi. Tā vismaz, manuprāt, to redz lielākā daļa pieaugušo šo produktu lietotāju.

Tomēr satrauktie bērnu vecāki to redz pilnīgi citādi. Viņi platformā “Manabalss.lv” sākuši parakstu vākšanu, lai panāktu, ka tiek pilnībā aizliegta aromatizēto elektronisko smēķēšanas ierīču un to uzpildes tehnoloģiju aprite.

“Ņemot vērā gan sabiedrības, sevišķi nepilngadīgo, veselības apsvērumus, gan esošos starptautiskos piemērus, aicinu novērst maldinošo un kaitīgo ilūziju, ka inovatīvie smēķēšanas un nikotīna uzņemšanas veidi ir kaut kas jauks, patīkams un nevainīgs. Aromatizētās e-cigaretes dažādos to veidos tieši to dara, un ar tām nikotīna ietekmē un paredzamā atkarībā nonāk arī mazgadīgie. Dažādie aromāti ir vilinoši, un tieši uz visu jauno salīdzinoši atvērtos bērnus provocē atrast piekļuvi e-cigaretēm un tās pamēģināt,” teikts “Manabalss.lv” izveidotajā iniciatīvā.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X