Krievijas diktators Vladimirs Putins 21.septembrī valstī izsludināja daļēju mobilizāciju, kas gan izrādījās vispārējā mobilizācija, jo mobilizācija tika attiecināta uz teju visiem vīriešiem, neatkarīgi no veselības stāvokļa vai militārā dienesta pieredzes. Mobilizācija ilgst jau mēnesi - šo procesu raksturo agresīvas mobilizēšanas metodes, problēmas ar iesaukto apgādi un apmācīšanu, bet zārki ar Ukrainā mirušajiem mobilizētajiem jau arvien pieaugošā straumē sāk plūst atpakaļ uz Krieviju.

Vladimirs Putins 14.oktobrī norādīja, ka mobilizēti esot 222 000 cilvēku, no kuriem 33 000 atrodas armijas daļās, bet 16 000 jau pildot kaujas uzdevumus frontē.

Diktators todien arī dievojās, ka visiem mobilizētajiem tiks nodrošināta pamata apmācība, kas ilgst piecas līdz 10 dienas, kam sekošot papildu apmācība pēc nonākšanas armijas daļā, kas ilgs piecas līdz 15 dienas. Apmācības turpināšoties arī pēc nonākšanas frontē.

Tomēr ziņas par mobilizēto nāvi Ukrainā skaidri apliecina, ka daļa mobilizēto uz fronti nosūtīti krietni vien pirms solītā apmācību perioda beigām. Kā Ukrainas karavīriem apgalvojuši vairāki gūstā kritušie mobilizētie krievu kareivji, viņi nav izgājuši teju nekādu apmācību.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X