"Tas viss bija tā vērts," saka 29 gadus vecais Rīgā dzīvojošais dizainers Jānis Tiltiņš, kurš izstrādājis jaunā elektrovilciena dizainu. Brīvajā laikā Jānis turpina būt radošs, jo alternatīvajā vidē viņu pazīst kā metāla grupu "Darrva" un "Deodium" dalībnieku.

Ikdienā Jānis Tiltiņš izskatās kā tipisks alternatīvas subkultūras pārstāvis: masīvi melni zābaki, armijas bikses, gari mati, pīrsingi, apģērbā dominē tumšas krāsas.

Kad Jānis sāka aktīvi attīstīt savu radošo potenciālu, viņš izvirzīja sev mērķi kļūt par labāko dizaineru Latvijā, taču pamazām saprata, ka tas viņam nemaz nav vajadzīgs. Jaunais vīrietis nolēma izdarīt kaut ko tādu, kas ļautu viņam ieiet vēsturē.

2022. gada 7. septembrī Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā notika pirmā "Škoda Vagonka" ražotā elektrovilciena prezentācija, kura galvenais dizainers ir Jānis Tiltiņš. Protams, viņš nebija vienīgais, kurš strādāja pie projekta!

Kā viņam izdevās sasniegt savu mērķi? Izrādās, viss sākās ar mūziku...

Jāņa tēvs klausījās smagās grupas, tāpēc arī viņš ātri mantoja šo mīlestību. Sākumā viņa apģērba stils bija vēl agresīvāks un provokatīvāks nekā tagad, taču ar gadiem viņš kļuva mērenāks un mazāk šokējošs: "Vecāki cilvēki man gāja garām un bija šausmās. Visi teica - nenāc man klāt!"

Kas attiecas uz jautājumu, ko vīrietim vajadzētu/nevajadzētu vilkt, tad Jānis ir ļoti atvērts un brīvi domājošs. Kā piemēru viņš min vienu no saviem elkiem – Deividu Boviju: "Viņš bija kā citplanētietis. Viņš prasmīgi izvairījās no dzimuma stereotipiem un dzīvoja nākotnē."

Alternatīvā scēna Latvijā - tas nav par naudu

"Es domāju, ka mūzikai jābūt dažādai - man tā nez kāpēc vienmēr šķitis pareizi.

Alternatīvā mūzika savā būtībā ir ļoti nekomerciāla. Latvijā ar to vispār neviens nepelna.

Pat mūsu grandi "Skyforger". Ienākumi nosedz tikai dažus grupas izdevumus.

Patiesībā tā nemaz nav karjera. Jūs to darāt tāpēc, ka jums tas patīk. Jo tas ir kaut kas patiess.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp