Elīzai Emīlijai Donnitornai (1826–1886) bija visas iespējas nodzīvot ilgu un laimīgu dzīvi, taču mīļotā cilvēka nodevība pārvērta viņu par sievieti ar salauztu sirdi, kura vairāk kā 30 gadus pavadīja pilnīgā vientulībā. Tiek uzskatīts, ka viņas traģiskais liktenis iedvesmojis slaveno rakstnieku Čārlzu Dikensu izveidot Miss Havišemas tēlu romānā "Lielā cerības", un Austrālijā viņas stāsts ir kļuvis par īstu leģendu, kas nodota jau no paaudzes paaudzē.

Bagātība, stāvoklis sabiedrībā, pievilcīgs izskats un neparasts prāts – Elīza Emīlija Donnitorna piederēja Austrālijas sabiedrības aristokrātu dzimtai un bija viena no tā laika iekārojamākajām līgavām.

Apkārtējie viņai paredzēja pārtikušu un laimīgu nākotni, un viņas kāzu dienā lielākā daļa pilsētas iedzīvotāju ieradās viņas mājā, lai apsveiktu līgavu un līgavaini.

Taču noliktajā stundā Elīzas izredzētais neieradās – izmisusī meitene klusi atlaida viesus, aizvēra savas savrupmājas durvis un vairs nekad neizgāja ārā, dodot priekšroku vairāk nekā trīsdesmit gadus pavadīt pašas izvēlētā ieslodzījumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X