TVNET tiešsaistes žurnāls KLIK piedāvā ekskluzīvu ieskatu Hersonas sadzīvē pēc Krievijas okupācijas. Šī ir publikācijas trešā daļa, kas tapusi, sazinoties ar pagrīdē dzīvojošu hersonieti, kuras vārdu mēs nedrīkstam atklāt.

Dzīve Hersonas pagrīdē, 5. daļa.

20.10.2022.

Jūs jautājāt par Irānas instruktoriem. Es pati viņus redzēju Hersonā pirms pusotras nedēļas. Izkāpa ostā no laivām. Kāpēc viņi te bija, nezinu, varbūt pēc pārtikas vai kaut kā cita. Starp citu, viņi diezgan labi runā krieviski, man pat sanāca ar viņiem parunāties. Viņi bija apmetušies ciematos Dņepras kreisajā krastā. Zburivkā un Nova Zburivkā. Pa viņiem vairākas reizes nostrādāja Himars, un tad viņi pārcēlās uz Čulakivkas ciematu. Mūsējie cenšas viņus iznīcināt kopā ar visiem droniem. Redzēsim, vai tas būs izdevies.

Tagad situācija Hersonā mainās. Nu jau divas nedēļas vērojam civilā ģērbtu vīriešu ikvakara izbraukšanu no Hersonas. Izbrauc no pilsētas ar kuteriem, kas dodas uz Hola Pristaņu un Olešku kreisajā krastā. Es nevaru noteikt, kas viņi ir. Varbūt FSB virsnieki, varbūt karavīri. Viņi novilka formas tērpus un pārģērbās civilās drēbēs turpat stacijas sagruvušajā ēkā, automātus ielika somās. Kuteru vadītāji laikam nevēlējās viņus laist uniformās uz klāja, baidoties, ka pa viņiem var sākt šaut. Tā viņi palēnām sāk pārbraukt uz otru pusi.

Telefonos saņemam ziņojumus ar aicinājumu steidzami evakuēties. Jo ukraiņu armija apšaudīšot dzīvojamos rajonus. No septiņiem kursēšot autobusi uz Kreiso krastu. Izsludinātā civiliedzīvotāju evakuācija ir ļoti līdzīga deportācijai, ko Gestapo veica ar ebrejiem, pirms viņus aizveda uz nāves nometnēm. Ir saraksti ar lietām, kuras jāņem līdzi. Viņi aicina ņemt līdzi vērtības – datorus un telefonus, viedierīces, bankas kartes un dzīvokļu dokumentus. Kāpēc? Ja jau plānojat mūs atgriezt atpakaļ, kāpēc viss būtu jāņem līdzi? Tas ir ļoti aizdomīgi. Ukrainas bankas kartes Krievijas Federācijā nedarbojas. Kāpēc jūs vēlaties, lai cilvēkiem būtu līdzi šīs bankas kartes, no kurām nevar izņemt naudu?

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X