Tuvāk Jelgavai dzīvojoši ļaudis ir cieši pārliecināti, ka pagājušās nedēļas galvenās spēles notika Jelgavā. Proti, "Zemgales/LLU" cīniņos (1:3, 1:2) ar Kokolas "Hermes" Somijas Mestis līgā. Pilnīgas muļķības! Nedēļas centrālais mačs notika sestdien HS "Rīga" hallē, kur Livonijas čempionāta līderi – mūsu pašu "Kurbads" sacentās ar HS "Rīga". Kas gan eliteprospects.com lapā tiek dēvēta par "Rīgu-17".

Kas par Livoniju? Kas par līgu? Dažādi PR meistari mēģina sporta līgām pieaudzēt dažādu sponsoru vārdus, bieži tas neizdodas, bet tauta Rīgā tikmēr Igaunijas atklāto čempionātu jau lepni dēvē par Livonijas čempionātu. Kas principā nav nepareizi. Bez pieciem igauņu klubiem tur spēlē arī divas komandas no Latvijas. Spēle starp "Kurbadu" un HS "Rīgu" (5:0) tika arī izreklamēta, kā mačs par 4. vietu Latvijā. Proti, pirmais trijnieks Latvijas virslīgā – "Mogo" (24), "Dinamo" (23), "Zemgale" (19) tālu aizbēdzis no 4. vietā esošās HS "Rīga" (11), bet "Kurbads", kurš ir līderis Igaunijā, tur bija startējis ar četrām uzvarām.

Uzvarētu sestdien "Kurbads", viņu saimnieks Andis Pikāns visai latvju hokeja saimei pierādītu, ka viņa bērns ir ne tikai dzīvs, bet pat ļoti stiprs. Uzvarētu HS "Rīga", Pikāna noliedzēji varētu murgot, ka Igaunija tāds sētas turnīrs vien ir un tur arī Pikānam vieta.

Es savā dzīvē esmu redzējis daudz hokeja spēļu, bet tādu cīkstēšanos un sāncenšu nežēlošanu sen nebija gadījies vērot...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp