Karu ir vieglāk iesākt nekā pabeigt, un tā noslēgums ļoti reti notiek pēc kāda iepriekš sagatavota scenārija. Ja karā esot agresors, viennozīmīga uzvara bez nekādām negatīvām sekām reti kad ir iespējama.

Manot, ka Krievijas karam Ukrainā gals vēl nav redzams, no Rietumiem aizvien skaļāk izskan aicinājumi Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam atstāt veidu, kā ar godu izgrozīties no šī konflikta. Vairums argumentu balstās uz kļūdainu pieņēmumu, ka Putinam bija pamatots iemesls sākt karu - kas it kā attaisnotu miera procesu, kura panākšana atkal prasītu kompromisus uz Ukrainas suverenitātes rēķina.

2008. gadā NATO samitā Bukarestē Putinu esot sadusmojis Gruzijai un Ukrainai dotais nākotnes solījums, ka tās kādreiz būs daļa no alianses. Taču jāatceras, ka nevienai no abām valstīm netika piedāvāts rīcības plāns valstu uzņemšanai NATO, jo Vācija un Francija šo lēmumu neatbalstīja.

NATO tukšais lēmums bija signāls Putinam, ka viņam ir jādara viss iespējamais, lai šādus solījumus par uzņemšanu padarītu neiespējamus, turklāt

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X